Drie F1 personeelsleden getest op corona

(c) F1.com

Twee personeelsleden van Haas en iemand van McLaren zijn getest wegens corona. Vooralsnog zijn ze teruggestuurd naar hun hotels voor zelf-isolatie.  

Gisteren werd al bekend dat een 70-jarige man het coronavirus had. Hij was in de buurt van het Albert Park Circuit geweest, bij het Albert Park Hotel. Mocht een van de teamleden het daadwerkelijk hebben opgelopen, is het nog onduidelijk wat voor invloed dit kan hebben op de Formule 1 zelf. Vooralsnog wordt de race gewoon verreden met publiek.  

Het Albert Park Circuit en de FIA hebben in de loop van de tijd al bekend gemaakt extra voorzorgsmaatregelen te nemen. Zo is er al een plan opgesteld om om te gaan met de eerste gevallen. De Australian Grand Prix Corporation heeft daarnaast bekend gemaakt dat de geplande handtekeningensessies wordt vervangen door live interviews. Fans mogen ook geen selfies meer maken met de coureurs. Doel van de maatregelen is om het contact tussen fans en coureurs te beperken. Daarnaast is er ook een team van experts op vliegvelden, belangrijke doorvoerpunten en het circuit. Australië heeft ook al gezegd dat ze geen Italianen het land meer binnen willen na woensdag om corona-risico’s te beperken. 

Het is nog afwachten of de teamleden van Haas en McLaren corona hebben.