Mercedes onderdeel illegaal verklaard door FIA na vragen Red Bull

BOt

Red Bull had het vermoeden dat het nieuwe ventilatiekanaal van de nieuwe Mercedes W11 niet legaal was en vroeg de FIA dat te checken. Nu komt er naar buiten dat zowel het ventilatiekanaal van de nieuwe Mercedes als die van de nieuwe Racing Point niet aan de regels voldoen.

Dit nieuwe seizoen zou Mercedes de focus vooral hebben gelegd op de achterremmen, dat resulteerde in een extra ventilatiekanaal voor de koeling van de remmen en velgen. Dat deze aanpassing ook een voordeel op zou leveren in het managen van de banden, was mooi meegenomen voor het team.

Red Bull vertrouwde de zaak echter niet en vroeg de FIA om het nieuwe systeem te checken. De FIA oordeelde dat zowel het systeem van Mercedes als het systeem van Racing Point, dat hetzelfde heeft als die van Mercedes, niet legaal zijn. Beide teams moeten dus hard aan de bak om de ophanging en de remmen alsnog aan de regels te laten voldoen.

In de technische regels waar de teams aan moeten voldoen staat, dat de luchtkanalen zich enkel in het gebied tussen het asfalt en 160 millimeter boven de as van het wiel mogen bevinden.

Om de teams, zo vlak voor de start van het seizoen, tegemoet te komen, biedt de FIA een uitkomst. Of de teams moeten de luchtschacht volledig afdichten of ze moeten het luchtkanaal aan de achterzijde van de constructie openen zodat de lucht die bedoeld was voor de koeling van de remmen via de achterzijde de auto kan verlaten.

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden