F1: ”Veiligheid van onze mensen is altijd van grootste belang”

De Formule 1 is via de officiële website met een kort statement naar buiten gekomen over het coronavirus. De F1 geeft aan enkele maatregelen te hebben getroffen en dat de veiligheid van de mensen te alle tijde van grootste belang is. 

De Formule 1 heeft vanwege het coronavirus enkele maatregelen getroffen richting de Australische Grand Prix. Op advies van Public Health England worden er alleen nog maar essentiële reizen gemaakt en worden er toegewijde teams van experts ingezet op luchthavens en op circuits om het personeel te beschermen. Op maat gemaakte quarantainepunten worden door promoters geïnstalleerd voor verdachte gevallen.

Er wordt een wetenschappelijke benadering gehanteerd door de Formule 1 om de uitbraak te helpen te beoordelen en de nodige stappen te zetten om de risico’s zo minimaal mogelijk te houden om het personeel te beschermen.