Mercedes kiest voor aanvallende bandenkeuze in Australië

(c) Melbourne

Pirelli heeft voor de openingsrace in Australië, de bandenkeuze van de teams bekend gemaakt. Mercedes heeft voor een agressieve keuze gekozen dan de naaste rivalen Red Bull Racing en Ferrari. 

Ieder raceweekend mag elk team per coureur dertien bandensets meenemen naar een Grand Prix. Mercedes heeft voor Lewis Hamilton en Valtteri Bottas gekozen voor maar liefst tien sets van de zachtste compound. Red Bull Racing en Ferrari nemen negen sets van de rode band mee naar Melbourne.

Max Verstappen, Alexander Albon en Charles Leclerc nemen daarnaast drie sets van de medium en één set van de harde band mee naar Albert Park. Sebastian Vettel is de vreemde eend in de bijt. De Duitser heeft als enige coureur van de topteams de beschikking over twee sets van de hardste compound.

(c) Pirelli