FIA komt met antwoord aan Formule 1 teams

(c) Autosport

De FIA is met een antwoord gekomen op de gezamenlijke reactie van de zeven Formule 1-teams van gisteren. De uitspraak van de FIA komt erop neer dat er geen verdere actie plaats zal vinden wegens de complexiteit van de zaak. 

Vorig weekeinde ontstond er behoorlijk wat rumoer, nadat bekend werd dat de FIA en Ferrari een ‘geheime schikking’ hadden gesloten over de Ferrari-motor van 2019.
Hier kwam dus gisteren de reactie bij van de zeven teams die zonder Ferrari-motor rijden.
Mocht het namelijk zo zijn dat Ferrari inderdaad een aantal races met een illegale motor heeft gereden, dan kan het uit het klassement van vorig jaar worden gegooid. Dit zou voor alle teams een hogere plek betekenen en dus meer geld opleveren.

De FIA kwam vandaag met de volgende uitspraken:

De grondige onderzoeken naar de Ferrari-motor kunnen worden beschouwd als een teken dat de Ferrari-motor vorig jaar niet altijd aan de regels heeft voldaan. Ferrari sprak deze uitspraken echter fel tegen en zegt dat de motor altijd volgens de regels heeft geopereerd.’ 

‘Ondanks dat de FIA niet volledig tevreden is, heeft het besloten wegens de complexiteit geen verdere actie te ondernemen omdat er niet voldoende bewijs is dat er daadwerkelijk regels overtreden zijn.’ 

‘Om een lange rechtszaak te voorkomen heeft de FIA, in overeenstemming met Artikel 4 van de JDR (Judicial and Disciplinary Rules), besloten via een overeenkomst de procedures met Ferrari te beëindigen. 

‘De FIA zal er alles aan doen om de sport te beschermen en daarmee zijn rol als regelaar van het FIA Fomula One World Championship.’ 

Formule 1-teams kennende zal dit niet het laatste zijn wat we er over gaan horen.