Mick Schumacher en Robert Shwartzman maken zich op voor 2020

Het Prema Powerteam zal dit jaar met de coureurs Mick Schumacher en Robert Shwartzman strijden voor het kampioenschap in de Formule 2. In een interview van het team zelf vertellen de coureurs over het aankomende seizoen. 

Beide coureurs zijn voormalige Formule 3-kampioen. In 2018 won Mick Schumacher het kampioenschap en een jaar later was het de beurt aan de Rus Robert Shwartzman. Schumacher heeft in 2019 al in de Formule 2 gereden met Prema voor Shwartzman zal 2020 zijn debuut zijn in de Formule 2.

Het doel voor Shwartzman in 2020 is om hetzelfde te doen als wat hij in de Formule 3 heeft gedaan. Beginnen met een goed startpunt, constant blijven, geen fouten maken en de punten binnenhalen. Tijdens het seizoen hoopt Shwartzman ook meer aan de auto gewend te raken en daardoor de resultaten te verbeteren.

Schumacher wil in 2020 zichzelf als coureur nog meer ontwikkelen en verbeteren om ervaring op te doen en zich klaar te maken voor de Formule 1.

Shwartzman en Schumacher zijn beide deel van de Ferrari Driver Academy maar ze zijn dit seizoen niet de enige in de Formule 2. Er zijn in totaal vijf leden van de Academy die meedoen aan de Formule 2 waaronder ook: Marcus Armstrong, Callum Ilott en Giuliano Alesi. Beide coureurs kijken uit naar de strijd en denken dat het een interessant seizoen gaat worden.

Kijk het hele interview hier: