Leonard Hoogenboom met G-Drive Racing by Algarve kampioen in Asian Le Mans Series

Bottas

Leonard Hoogenboom is op het Chang Buriram International Circuit kampioen geworden in de Asian Le mans Series. De door Grand Prix Radio ondersteunde coureur werd kampioen door samen met teamgenoten Roman Rusinov en James French als tweede te finishen in de 4 uur van Buriram.

De Asian Le Mans Series (ALMS) is een endurance raceklasse die wordt verreden in Azië. De klasse is onderverdeeld in de categorieën LMP2, LMP2am, LMP3, en GT. Hoogenboom maakte dit seizoen zijn debuut in de LMP2 categorie van de ALMS voor het team G-Drive Racing by Algarve. Samen met teamgenoten Roman Rusinov en James French begon hij het seizoen 2019-2020 goed door de 4 uur van Shanghai te winnen. De 4 uur van The Bend Motersport Park werd ook gewonnen door het team van de Nederlander. De twee overwinningen werden vervolgens opgevolgd door een derde plaats in de 4 uur van Sepang. Dit betekende dat G-Drive Racing by Algarve met een voorsprong van negen punten het kampioenschap leidde aan het begin van het laatste raceweekend.

De laatste race werd verreden op het Chang Buriram International Circuit in Thailand. Hoogenboom en zijn teamgenoten kwalificeerde zich als vierde. Het team Thunderbird Carlin, tweede in het kampioenschap, pakte de eerste startplek. Dit leverde het team een punt op, waardoor de achterstand tot het team van Hoogenboom nog slechts 8 punten bedroeg. Thunderbird Carlin kon hierdoor kampioen worden wanneer het de race zou winnen, en G-Drive Racing by Algarve derde of lager zou eindigen. Thunderbird Carlin won de race na een spannend duel met de G-Drive Racing by Algarve auto. Het was echter niet genoeg om het kampioenschap te winnen. Hoogenboom en zijn team kwamen als tweede over de finish waardoor zij het kampioenschap veilig konden stellen.

Door het winnen van het kampioenschap worden Hoogenboom en zijn collega-coureurs uitgenodigd om deel te nemen aan de 24 uur van Le mans. Deze race wordt verreden op 13 en 14 juni.