Williams maakt eerste meters met FW43

FW43

Vorig seizoen moest Williams de geplande filmdag voorafgaand aan de wintertest afzeggen. Vervolgens werden ook de eerste twee dagen van de wintertest gemist, omdat de FW42 nog niet af was. Gelukkig voor het team is het dit jaar wel gelukt om de nieuwe bolide op tijd af te hebben. Vandaag maakte George Russell alvast de eerste meters in de nieuwe FW43 op het Circuit de Barcelona-Catalunya.

Wat opvalt aan de bolide is de vernieuwde kleurstelling. De voorganger van de FW43 was blauw en wit gekleurd. Deze kleuren zijn ook terug te zien op de FW43, maar de achtervleugel en de zijkanten van de bolide zijn nu rood gekleurd. Esthetisch gezien is de bolide dus meer een evolutie van de FW42 dan een revolutie.

Volgens Doug Mckiernan, design director van Williams, geldt dit ook voor de technische aspecten van de FW43. De FW42 is als basis gebruikt, en er zijn geen nieuwe fundamentele concepten toegepast op de FW43. Mckiernan geeft op de website van Williams aan dat er vooruitgang is geboekt in de windtunnel, en dat er verbeteringen zijn op het gebied van de koeling. Daarnaast heeft het team een aantal mechanische mankementen aan de FW42 ontdekt. De oplossingen hiervoor heeft het team volgens Mckiernan verwerkt in de nieuwe FW43.

De nieuwe bolide moet er voor zorgen dat het team de aansluiting met de rest van het veld vindt. Of Williams echt een stap heeft gezet met de FW43 kan enigszins blijken uit de wintertest, maar het zal pas echt duidelijk zijn na een aantal races.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden