Drama voor Nyck de Vries en Mercedes in Mexico

© Formula E

De E-Prix in Mexico was er een die niet snel vergeten zal worden. Het was een race vol met actie, inhaalmanoeuvres en uitvallers. 

Coureur Andre Lotterer begon op Pole Position maar of hij dat kon verzilveren in zijn eerste overwinning was nog de vraag. De Vries mocht tijdens de kwalificatie ook meedoen aan de strijd voor SuperPole waar hij uiteindelijk eindigde als derde. De Vries was tijdens de start van de race het beste weg van de top drie. Door contact tussen Evans en Lotterer viel Lotterer verder naar achteren waardoor De Vries de tweede plek kon pakken.

De eerste uitvaller van de race in Mexico was Nico Müller. Hij kwam in de muur terecht na een eigen gemaakte remfout. Door het ongeluk van Müller werd er een safety car ingezet totdat de auto was weggehaald.

Lotterer valt nog verder terug nadat hij wordt ingehaald door Sam Bird en de Nederlandse Robin Frijns. Helaas blijft het daar ook niet bij voor de coureur. Er bleef een reclame spandoek in zijn achterwiel hangen en had schade aan zijn voorvleugel waardoor de auto het opgaf en hij de race moest verlaten.

Niet lang daarna was het de beurt aan De Vries. Net nadat hij zijn fanboost had ingezet kreeg De Vries een technisch probleem met zijn auto waardoor hij contact had met de auto van Frijns . Hij kreeg zijn auto niet meer onder controle en crashte tegen de muur.

Er was een heftige strijd voor een plek op het podium. Sam Bird reed in de tweede positie, maar ook hij verloor de controle over de auto en kon de race niet afmaken.

Uiteindelijk waren er meerdere uitvallers tijdens de race waaronder ook Felipe Massa, Daniel Abt en Ma Qing Hua. Vooral voor Mercedes was het een zware race. Stoffel Vandoorne eindigden op de 17e plek nadat hij in de laatste ronde van de baan kwam en de muur niet meer kon ontwijken. Hierdoor verloor hij zijn eerste plek in het algemeen klassement.

De coureur Mitch Evans kon de race wel goed afsluiten. Hij ging er met de winst voor Panasonic Jaguar Racing ervandoor.