Nieuwe Alfa Romeo maakt eerste meters

Op het Ferrari-testcircuit in Fiorano reed Kimi Räikkönen vanochtend de eerste kilometers met de Alfa Romeo C39.

Alfa Romeo presenteerde de auto als onderdeel van een filmdag. Op een filmdag mag een team maximaal 100 kilometer rijden met de auto. Alfa Romeo presenteerde de auto in een speciale test livery. De livery is donkergrijs met een slangenhuid patroon, en wordt afgemaakt met een Alfa Romeo logo in de vorm van een hart.

De C39 zal zeer waarschijnlijk niet het hele seizoen in deze kleurenstelling rondrijden. Op twitter liet Alfa Romeo namelijk al weten dat een slang verschillende huiden heeft voordat het uiteindelijke uiterlijk zichtbaar wordt. Hiermee wordt gesuggereerd dat de auto uiteindelijk anders gekleurd zal zijn.

Daarnaast meldde het team dat de officiële presentatie woensdag 19 februari zal plaatsvinden in de pitstraat van het Circuit de Barcelona-Catalunya. Op deze eerste dag van de wintertest zal blijken of het vertrouwde rood en wit terugkeert op de Alfa Romeo C39.