Dit is de MCL35 van McLaren

(c) mclaren.com

Het team van McLaren presenteerde donderdag zijn nieuwe livery voor het komende seizoen. Het herkenbare blauw en oranje is er nog steeds, alleen de manier waarop deze kleuren tot uiting komen is drastisch veranderd. Mede doordat Lando Norris een groot deel van de livery ontworpen heeft.

 ‘Ik heb zo’n beetje het hele ding ontworpen’, zegt de 20-jarige McLaren-rijder tijdens de presentatie, daardoor voelt de auto nog meer aan als mijn kindje’. Het moge duidelijk zijn dat de Britse coureur houdt van het ontwerpen van zijn spullen, zo speelt hij ook een grote rol bij het vormgeven van zijn eigen helm. En dit jaar dus zelfs bij het ontwerpen van zijn eigen auto.

Op het eerste oog ziet de auto er hetzelfde uit als vorig jaar, maar wanneer de bolide van de zijkant bekeken wordt, is het duidelijk dat er veel veranderd is. De sidepods zijn dit jaar blauw, net als de bovenkant van de luchtinlaat, waar vorig jaar alleen de achterkant en de voorvleugel blauw waren. Ook is er wat meer zwart te zien in het ontwerp. Verder is er dit jaar gebruik gemaakt van een matte afwerking.

Nadat de auto goed in beeld is gebracht, is er nog tijd voor wat vragen aan het rijders-duo van McLaren voor dit seizoen. De algemene consensus is dat beide coureurs (natuurlijk) heel veel zin hebben in het nieuwe seizoen en dat Norris zich vooral een stuk comfortabeler voelt nu hij zijn tweede seizoen in de Formule-1 gaat beginnen.

Tenslotte kwamen ook directeur Zak Brown en teambaas Andreas Seidl op het podium. Tijdens dit gesprek werd alsmaar duidelijker dat de sfeer binnen het team goed is. Dit benadrukten zij dan ook. Bovendien kregen beide coureurs een pluim van Seidl op het gebied van aanwezigheid. Volgens hem hebben zij vele uren doorgebracht met de engineers. Het heeft er dus alle schijn van dat het in Woking gevestigde team klaar is voor het nieuwe seizoen en niet kan wachten om de baan op te gaan.