Renault is klaar voor het seizoen van 2020

Het was vandaag niet alleen de beurt aan Red Bull om de auto te presenteren maar ook Renault gaf een voorproefje van de RS20.

Bij de presentatie waren beide coureurs aanwezig, Daniel Ricciardo en terug van weg geweest Esteban Ocon. Ook was de teamleider Cyril Abiteboul en oud coureur Alain Prost aanwezig. Prost heeft de rol van speciaal adviseur bij Renault op zich genomen en was bij de presentatie om te spreken over het seizoen van 2020.

De enige afwezige bij de presentatie was eigenlijk de RS20 zelf. Er was geen fysieke auto aanwezig en daarom werden alleen beelden getoond van de nieuwe auto.

Voor de mensen die schrikken van de matte zwarte kleur, er is nog geen reden tot paniek. Dit is hoe de auto eruit zal gaan zien voor de testdagen. Dus de herkenbare gele kleur kan altijd nog terugkomen.

Volgens teamleider Abiteboul is de focus voor 2020 om weer zelfvertrouwen te krijgen in het team en het beste resultaat neer te zetten. Ook willen ze zich gaan voorbereiden voor de veranderingen in het reglement van 2021. Het zal voor elk team een uitdaging zijn en Renault is daar geen uitzondering op, aldus Abiteboul.

Zowel Ricciardo als Ocon zijn erg enthousiast over de auto en kijken uit naar een nieuw seizoen met Renault. Ze kunnen niet wachten om achter het stuur te zitten van de RS20.