Ferrari presenteert de auto voor 2020

Tijdens een speciaal event in het Romolo Valli Municipal Theater in Reggio Emilia, Italië heeft Ferrari op 11 februari als eerste de auto voor het seizoen van 2020 onthuld.

De show begon spectaculair met een jongeren orkest, dansers en een DJ die geluiden van de motor er doorheen liet klinken. Ook waren er verschillende sprekers voordat de auto werd onthuld. Zo zei de voorzitter van Ferrari, Louis Camilleri tijdens zijn speech “We are more demanding on ourselves than anybody else.” De teamleider Mattia Binotto had het niet alleen over de auto van 2020 maar liet ook al iets los over 2021. Doordat er in 2021 veel veranderd voelt het voor Ferrari als een heel nieuw project, “We have to be ready for it” aldus Binotto.

De auto van 2020 heet de SF1000. Het is zo genoemd om het jaar te vieren dat Ferrari voor de duizendste keer mee zal doen aan een Formule 1 race. Tijdens de onthulling merkte je geen grote verschillen aan het uiterlijk van de auto, maar volgens de coureur Sebastian Vettel is de auto toch iets roder geworden en is het nummer in een andere stijl op de auto gedrukt.

Ferrari begon in 2019 het seizoen goed maar tijdens het verloop van het seizoen werden er veel fouten gemaakt. Mattia Binotto zegt dat ze nog moeten groeien en willen leren van de fouten die zijn gemaakt. Ze willen met de SF1000 Ferrari weer op de kaart zetten en het kampioenschap winnen.