Mercedes presenteert nieuwe livery voor 2020

Mercedes AMG F1 ©

In Londen presenteerde het Mercedes Formule 1-team tijdens een persbijeenkomst de nieuwe livery voor 2020. De onthulling volgde op de aankondiging dat het team een samenwerking is aangegaan met het Britse chemiebedrijf INEOS.

Het kleurenschema van de W11 is vanwege die deal ook iets aangepast. Hoewel zilver, zwart en mintgroen nog steeds de dominante kleuren zijn, heeft de wagen bij de voorvleugel en de inlaat boven de coureur rode accenten gekregen. Op de achtervleugel prijkt verder het logo van INEOS. Daarnaast is de rode ster op de motorkap ter nagedachtenis aan de vorig jaar overleden Niki Lauda gebleven. Als laatste valt de lichte wijziging van de mintgroene belijning op de zijkant van de auto op.

Vlak voor de presentatie van de nieuwe auto, kondigde het Duitse team een vijfjarige samenwerking aan met INEOS. Naar verluidt zou de financiële bijdrage van het chemieconcern in de buurt komen van het bedrag dat Petronas jaarlijks aan Mercedes betaalt. Petronas is Mercedes’ belangrijkste sponsor, dus mocht dit zo zijn, dan heeft het team er een aanzienlijke financiële injectie bijgekregen.

Mogelijk vertrek

Teambaas Toto Wolff reageerde ook nog op de geruchten over een mogelijk vertrek van Mercedes uit de Formule 1. Die noemde hij nonsens. ‘We zijn hier voor de lange termijn,’ aldus Wolff op de persbijeenkomst, ‘F1 is een geweldig marketing platform voor ons merk. Dit is wat we doen: we maken raceauto’s en auto’s voor op de weg.’ De vijfjarige deal met INEOS zou die ambitie nog eens onderstrepen, volgens Wolff.