Haas onthult als eerste team nieuwe auto

Uit het niets onthulde het team van Haas als eerste team vanmiddag haar uitdager voor 2020. ‘We konden niet langer wachten’. Zo luidt het op het Instagram account van het Amerikaanse Formule 1 team.  De verschenen foto’s zijn digitale schetsen van de gloednieuwe bolide. De echte auto zal vlak voor het begin van de wintertests in Spanje, op 19 februari, worden getoond aan het grote publiek.

Met de onthulling op 6 februari is Haas veruit het eerste team dat hun auto toont aan de rest van de wereld. De eerstvolgende geplande ‘car-launch’ is namelijk die van Ferrari, op 11 februari.

Zoals te zien valt, grijpt het team terug naar de originele kleurstelling waarmee het de sport betrad in 2016. Daarmee wordt het zwart-goud waarmee Magnussen en Grosjean vorig jaar rondreden in de ban gedaan. De reden voor de verandering is natuurlijk de scheiding van oud hoofdsponsor Rich Energy, dat het team halverwege het vorige seizoen verliet.

Het team zal hopen dat het met deze ‘old-school’ livery kan teruggrijpen naar de resultaten die behaald werden in dezelfde kleurstelling. Na het zeer teleurstellende seizoen van vorig jaar waarin het slechts negende werd bij de constructeurs is het nu ongetwijfeld tijd voor verandering. Een goed begin is er in ieder geval dus al met de nieuwe look.