Formule E pakt uit met nieuwe futuristische bolide

(c) Formule1

Vorige week maakte de Formule E organisatie ons al lekker met beelden van de nieuwe generatie auto’s waarmee onder andere Nyck de Vries en Robin Frijns de strijd moeten aangaan. De Gen2 EVO is inmiddels officieel onthuld en wordt vanaf het volgende seizoen gebruikt in de elektrische raceklasse.

De Gen2 EVO heeft een nieuwe futuristische look and feel: een verkleinde, gebroken achtervleugel, een gloednieuwe voorvleugel en een haaienvin op de motorkap. Maar vooral het weglaten van de grote wielkasten springt in het oog. Dit moet ervoor zorgen dat contact met andere auto’s harder wordt afgestraft. Ellenbogenwerk wordt in de Formule E niet geschuwd, wat vaak leidt tot de nodige incidenten op de baan.

Evolutie of revolutie?

De Gen2 EVO is zoals de naam al doet vermoeden vooral een evolutie van de huidige tweede generatie Formule E bolides. De Gen2 werd in het vijfde seizoen, twee jaar terug, geïntroduceerd. Naast het uiterlijk werd toen ook de batterij aangepakt, waardoor coureurs niet meer van wagen hoeven te wisselen tijdens de race. De 18-inch Michelin banden, die speciaal ontworpen zijn voor droog én nat weer, blijven onder de auto zitten.

Oprichter en voorzitter van de Formule E, Alejandro Agag, zegt: “De Gen2 is op dit moment al een van de meest opvallende formule-auto’s en met de Gen2 EVO zetten we weer een nieuwe stap met een uitgesproken design. Ik bedank FIA president Jean Todt en zijn team voor het mogelijk maken van deze evolutie.”

“De futuristische look and feel laat wederom zien dat de Formule E dé klasse is voor zowel technologische vooruitgang als innovatief design”, aldus Jean Todt.

Op 3 maart heb je de mogelijkheid om ‘m zelf te bekijken, want dan wordt tijdens de Geneva International Motor Show het doek van de auto getrokken op de FIA stand.