Jack Aitken stopt als testcoureur bij Renault

(c) Twitter JaitkenRacer

Maandag maakte Formule 2-coureur Jack Aitken bekend dat hij niet langer testcoureur is voor Renault. Op Twitter liet de 24-jarige weten dat het tijd is om aan een nieuw hoofdstuk van zijn carrière te beginnen.

Verder nam Aitken de tijd om het team van Renault te bedanken voor de mooie momenten. “ Ik kan alleen maar zeggen hoeveel ik jullie allemaal zal missen. De momenten op Enstone zullen voor altijd de hoogtepunten van mijn leven blijven”, liet hij weten.

De Brits-Koreaanse coureur werd in 2016 lid van de Renault Sport Academy. In 2018 begon hij als reservecoureur voor Renault. Daarnaast reed hij dat seizoen in de Formule 2 voor het team van ART waarmee hij een elfde plek in het kampioenschap behaalde.

https://twitter.com/JaitkenRacer/status/1224272217770528768

Met het team van Campos wist Aitken in 2019 een vijfde plek in het Formule 2-kampioenschap in de wacht te slepen. Tijdens dat seizoen won hij drie races en eindigde hij vier keer op het podium. Ook mocht hij de Renault-bolide (R.S. 19) testen in Bahrein en Spanje.

Update: Aitken aan de slag als reservecoureur bij Williams
De kogel is door de kerk, Formule 2-coureur Jack Aitken gaat het komende seizoen aan de slag als reservecoureur bij Williams. Dat maakte de coureur vandaag bekend via social media.

Aitken laat weten dat hij enorm enthousiast is over zijn nieuwe stoeltje bij Williams. “Ik ben heel enthousiast om onderdeel uit te mogen maken van een team met zo’n rijke historie.”, liet hij via Twitter weten.

Afgelopen maandag maakte de Brits-Koreaanse coureur bekend te vertrekken bij het team van Renault. Daar was hij sinds 2018 reservecoureur. Ook maakte hij sinds 2016 deel uit van de Renault Sport Academy.
https://twitter.com/JaitkenRacer/status/1224649097518501888

Tijdens zijn carrière bij Renault mocht Aitken echter nooit een vrije training voor zijn rekening nemen, bij het team van Williams zou hij die mogelijkheid wel krijgen. Verder gaat de coureur rijden in de simulator van de Britse renstal en zal hij elke race in de paddock aanwezig zijn. Zijn takenpakket bij Williams is dus een stuk uitgebreider dan het bij Renault was.

Teambaas Claire Williams zegt in de press release van Williams het volgende over de bekendmaking van Aitken als reservecoureur; “Aan de prestaties van Jack is te zien dat hij overduidelijk een jonge coureur is met een grote toekomst in het verschiet.” Verder denkt Williams dat Aitken alles in zich heeft wat nodig is om de top te bereiken.

Of Aitken naast reservecoureur bij Williams ook in de Formule 2 in actie blijft komen is nog niet bekend.