Super Licentie punten voor top acht W Series-klassement

W Series

In 2019 startte een raceklasse exclusief voor vrouwen, de W Series. De klasse biedt vrouwen met racetalent de mogelijkheid om zich te ontwikkelen op een groot podium. De kampioene krijgt een half miljoen om te investeren in haar verdere race carrière. Het uiteindelijke doel: binnen een aantal jaren moet minimaal één vrouw meedoen in de Formule 1. Een coureur moet beschikken over een FIA Super Licentie om deel te nemen aan de Formule 1. Het behalen van minimaal 40 punten binnen 3 jaar is een van de vereisten voor het behalen van een FIA Super Licentie. In het seizoen 2019 konden de coureurs deze punten nog niet verdienen. Vanaf het komende seizoen zullen wel punten voor de FIA Super Licentie worden toegekend.

In de W Series zal hetzelfde aantal Super Licentie punten te verdienen zijn als in de World Touringcar Cup, de Supercars Championship, de NASCAR Cup Series, de Indy Lights, de Formula Renault Eurocup, de Euroformula Open en de Super Formula Lights. Dit betekent dat de top acht in het kampioenschap punten zal verdienen:

Kampioenschap          FIA Super Licentie punten
1e                                   15
2e                                   12
3e                                   10
4e                                     7
5e                                     5
6e                                     3
7e                                     2
8e                                     1

De W Series-deelneemsters kunnen komend seizoen dus een stap dichter bij de FIA Super Licentie komen. Het toekennen van punten aan de W Series betekent bovendien dat de W Series door de FIA wordt erkend als een serieuze opstapklasse naar de Formule 1. Het doel van de klasse, een vrouw in de Formule 1, lijkt hierdoor een stuk realistischer te worden.