Geen E-Prix in China vanwege coronavirus

Chris Li / Unsplash

De Formule E race die voor 21 maart aanstaande gepland stond in het Chinese Sanya gaat niet door in verband met het coronavirus. Dat maakte de organisatie van de elektrische raceklasse vandaag bekend.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft het coronavirus uitgeroepen tot internationale bedreiging voor de volksgezondheid. Om het welzijn van de teams, coureurs, staf en toeschouwers te waarborgen heeft de Formule E daarom besloten niet te racen in China. De beslissing werd in nauw overleg met de FIA, de Chinese autosportbond CAMF en de lokale overheden gemaakt.

Opties om de race te verschuiven worden open gehouden, maar dat zal geen eenvoudige opgave worden. Veel Formule E coureurs rijden in meerdere raceklassen en dus wordt het dringen om een plaatsje op de overvolle racekalender te vinden. Een van de andere opties is om van de Amerikaanse of een van de Europese E-Prix’ een zogenaamde double-header te maken.

Wat het coronavirus voor de Chinese Formule 1 race betekent is nog niet bekend. De FIA zal de situatie in China nauw in de gaten houden. De Grand Prix van China staat op de planning van 17 tot en met 19 april op het Shanghai International Circuit.