Wanneer worden de Formule 1 auto’s van 2020 gepresenteerd?

(c) Formula 1

De wintertest staat alweer voor de deur maar eerst moeten de Formule 1 auto’s nog gepresenteerd worden. De presentaties zijn het officiële begin van het nieuwe seizoen. Ieder team doet dit op geheel eigen wijze. Red Bull kiest er de laatste jaren voor om de fans te verrassen met een bijzondere livery. Echter bij het begin van de test rijdt de nieuwe bolide gewoon weer in de vertrouwde kleuren. De grote aerodynamische “vondsten” die in de winter gedaan zijn worden nog achterwege gelaten, maar de presentaties geven al wel een goed beeld van de auto’s die het hele jaar op het circuit te bewonderen zijn. De verwachting is dat er dit jaar drie teams met een opvallende presentatie zullen komen:

Red Bull
Red Bull komt de laatste jaren met een zogenaamde ‘test-livery’. De verwachting is dat ook dit jaar geen andere keuze wordt gemaakt. Op het moment dat de RB16 daadwerkelijk in Barcelona verschijnt zullen de traditionele Red Bull kleuren weer op de bolide te zien zijn. in eerste instantie is de presentatie van Red Bull ieder jaar iets om naar uit te kijken om te zien wat de marketing afdeling voor dit jaar weer bedacht heeft.

AlphaTauri
Het voormalige Toro Rosso rijdt vanaf 2020 onder de naam AlphaTauri. AlphaTauri is een Oostenrijkse kledingwinkel met winkels in Salzburg en Graz. AlphaTauri is nog steeds gelinkt aan Red Bull dus blijft het een zusterteam. Het bedrijf verkoopt geen Red Bull merchandise maar gewoon normale kleding. In het logo van de kledingwinkel komt de welbekende Red Bull stier wel terug. De kleuren van Toro Rosso waren altijd blauw rood. Het logo van AlphaTauri heeft een zwart zilveren kleur. Waarschijnlijk zal de auto ook deze kleuren gaan aannemen dus krijgen we dit jaar een totaal nieuwe livery op de grid.

Haas
Een ander team dat hoogstwaarschijnlijk een nieuwe livery zal krijgen is het team van Haas. Na de mislukte sponsordeal met Rich Energy heeft Haas haar hoofdsponsor niet meer. Door de komst van Rich Energy in 2019 werd de livery zwart goud gemaakt. Maar omdat Rich Energy dit jaar niet meer op de auto van Haas te zien zal zijn zal de kleurstelling ook anders worden. Of Haas met een totaal nieuwe livery gaat komen of terugvalt naar de livery van 2018 zullen we zien op 19 februari.

Hieronder is te zien wanneer alle andere presentaties plaatsvinden. Williams heeft nog niet via de officiële kanalen laten weten wanneer de presentatie plaats zal vinden, maar verschillende bronnen weten te melden dat de presentatie op de 17e van februari zal zijn.

  • 11 februari            Ferrari
  • 12 februari            Renault
  • 12 februari            Red Bull
  • 13 februari            McLaren
  • 14 februari            AlphaTauri
  • 14 februari            Mercedes
  • 17 februari            Racing Point
  • 17 februari *         Williams
  • 19 februari            Haas
  • 19 februari            Alfa Romeo

* nog niet officieel bevestigd