Racing Point vanaf 2021 Aston Martin Racing

(c) Formula 1

Racing Point zal vanaf het seizoen van 2021 het Aston Martin fabrieksteam worden. Dit komt doordat Lawrence Stroll, vader van Lance Stroll, aandelen heeft gekocht in de Britse autofabrikant. Dit gaat om een aandeel van 16,7%. Aston Martin is momenteel titelsponsor van Red Bull Racing maar die wegen zullen aan het eind van dit jaar scheiden.

Het ging al een langere tijd minder goed met Aston Martin. Het bedrijf was op zoek naar nieuwe investeerders. Lawrence Stroll zag hier een mogelijkheid en vandaag is bekend geworden dat Lawrence Stroll aandelen heeft bij Aston Martin.

Voor Racing Point betekent dit dat het veel meer steun zal krijgen. Racing Point is een van de kleinere teams in de wereld van de Formule 1 en kampte ook al eens met financiële problemen. Die werden min of meer opgelost door de komst van Lawrence Stroll. En nu haalt Lawrence Stroll ook nog een groot bedrijf als Aston Martin binnen die Racing Point kan helpen om een groter en beter team te worden.

Wat dit betekent voor Red Bull is dat ze op zoek moeten naar een nieuwe titelsponsor voor 2021. Want vanaf dan zullen de logo’s van Aston Martin niet meer op de auto van Red Bull te zien zijn maar op die van Racing Point. Red Bull kan er ook voor kiezen geen titelsponsor te zoeken en verder gaan op eigen kracht. Red Bull en Aston Martin blijven wel samenwerken met de Aston Martin Valkyrie. De door Adrian Newey ontworpen auto blijft wel met Red Bull gelinkt. Er is dus geen sprake van onenigheid tussen Red Bull en Aston Martin.