RB16 rijdt eerste meters op 12 februari

(c) Red Bull Content Pool

De RB16 zal op 12 februari zijn eerste meters gaan maken op het circuit van Silverstone. Dit bracht Helmut Marko naar buiten in gesprek met het Duitse Motorsport Magazine. Bovendien is de Oostenrijker positief over de stand van zaken en geeft hij aan dat het team zelfs al wat voor loopt op schema.

Of we op de bewuste 12 februari ook meteen de ware kleurenstelling van de nieuwe auto te zien krijgen is nog maar de vraag. Red Bull staat er namelijk bekend om speciale liveries te gebruiken bij het introduceren van een nieuwe F1-bolide. Dit heeft natuurlijk te maken met de show die het team graag om de lancering van een nieuwe uitdager heen bouwt, maar vooral met het verbergen van technische snufjes. Door het gebruik van donkere kleuren en vreemde patronen probeert het team pottenkijkers enigszins op afstand te houden.

De eerste hints voor zo’n speciale test-livery staan al op Instagram. Op een post van redbullracing is Max Verstappen te zien, die voorbij een aantal onderdelen van het bodywork scheurt op een mini-bike. Een van die onderdelen is in een speciale kleurstelling geverfd. Een overduidelijke hint dat het team waarschijnlijk vooralsnog niet zal gaan rijden in het gebruikelijke rood, geel en blauw.

Maar naast het vrijgeven van de datum van onthulling en een opvallende foto heeft het in Milton-Keynes gevestigde team nog niet veel vrijgelaten over de RB16. Andere teams zijn echter al druk bezig met het ‘teasen’ van de fans. Zo hebben Mercedes, Ferrari en Mclaren bijvoorbeeld al video’s online staan waarop hun nieuwe wagen ‘ontwaakt’ en de motor te horen is. Vooralsnog lijkt het erop dat het voor de Red Bull fans daarentegen nog even afwachten is tot de 12e van februari. Dit is de datum waarop de motor die Verstappen aan de wereldtitel moet gaan helpen ongetwijfeld te horen zal zijn. Tevens een dag waarop ook Max Verstappen zijn eerste meters kan gaan maken in een voor hem heel belangrijk jaar.