Nieuwe circuitdirecteur Eric Boullier stelt aanpassingen Paul Ricard voor

(c) McLaren F1

Voormalig Renault/Lotus teambaas en McLaren Sporting Director Eric Boullier is de nieuwe Managing Director van het circuit van Paul Ricard. De Fransman was al betrokken bij de organisatie van de Franse Grand Prix als Strategic Sports and Operational Advisor. Daarvoor was hij als ambassadeur medeverantwoordelijk om de Formule 1 na tien jaar terug naar Frankrijk te halen.

Extra inhaalmogelijkheid voor meer spektakel
Boullier maakte bekend dat er een voorstel aan de FIA is gedaan om het circuit aan te passen. De hele eerste sector zou op de schop moeten gaan om een extra inhaalmogelijkheid te creëren. Een recht stuk met een langere remzone moet worden toegevoegd ter vervanging van de Esses (bocht 4 en 5) voor de Sainte-Beaume bocht. Ook zou hierdoor het inhalen op het tweede rechte stuk, Mistral Straight, eenvoudiger moeten worden. De rest van het circuit blijft intact om “het karakteristiek van de baan te behouden”. Boullier bevestigt dat ook de door de coureurs fel bekritiseerde Mistral Chicane behouden blijft. Zodra de FIA groen licht heeft gegeven voor de aanpassingen, kan het Franse circuit starten met de werkzaamheden. Boullier verwacht dat de aanpassingen in vier dagen afgerond kunnen worden.

Oplossing voor verkeersproblemen
Een van de andere speerpunten van Boullier is om de mobiliteitsproblemen rondom het circuit aan te pakken. Onder andere een uitbereiding van de parkeergelegenheid, een shuttle service, een groter kampeerterrein en aanpassingen aan de lokale wegen zouden de problemen uit 2018 moeten oplossen. Bij de terugkeer van het Formule 1 circus op Franse bodem ontstonden er grote verkeersproblemen. Het circuit zag hierdoor het aantal bezoekers dalen van 160.000 in 2018 naar 135.000 in 2019.

De Grand Prix op Paul Ricard staat op de kalender van 26 tot en met 28 juni 2020.