Alles wat je moet weten over Formula 1: Drive to Survive seizoen 2

Netflix

Het eerste seizoen van de serie die een kijkje achter de schermen van de Formule 1 geeft was een schot in de roos. Het trok niet alleen fans van de Formule 1, maar ook de normale Netflix kijker die door de serie interesse heeft gekregen in de sport. Door het grote succes heeft de documentaire serie daarom nog een seizoen gekregen.

Hoogtepunten van het eerste seizoen

De ster van het eerste seizoen was iemand die je misschien niet helemaal had verwacht. Namelijk Haas hun eigen teamleider Guenther Steiner. Die met zijn persoonlijkheid en uitspraken als “We fucking look like a bunch of wankers’’ de show stal.

Maar ook het probleem tussen de samenwerking van Red Bull en Renault is er een om niet snel te vergeten. Nadat Red Bull bekend had gemaakt niet meer samen te willen werken met

Renault was de spanning om te snijden tussen de teambazen Christian Horner en Cyril Abiteboul. De Fransman dacht dat hij Christian kon terugpakken nadat coureur Daniel Ricciardo had getekend voor 2019, maar Christian beet terug met de uitspraak “Have you got any money to spend on your engine now you’ve spent it all on your driver?’’ En zo was de toon gezet.

De serie gaf ook al een blik op de toekomst. Met de nieuwe generatie coureurs zoals Max Verstappen, Charles Leclerc en Pierre Gasly. Leclerc en Gasly werden allebei gepromoveerd naar grotere teams. Leclerc bij Ferrari en Gasly bij Red Bull. Het laat zien dat er steeds meer kansen worden gegeven aan jongere coureurs. In de laatste aflevering mochten we ook kennis maken met de nieuwe coureurs van 2019 namelijk George Russell, Lando Norris en Alexander Albon.

Wat we kunnen verwachten van het tweede seizoen

Het is je misschien opgevallen dat in het eerste seizoen de grote teams Ferrari en Mercedes ontbraken. Ze wilde niet aan het eerste seizoen van de serie meewerken maar hebben besloten de camera’s toch wel binnen te laten voor het tweede seizoen.

Mercedes deed een uitspraak dat je de aflevering van het team niet wilt missen. Ze werden gevolgd tijdens een van de meest iconische racen van het jaar namelijk de regenachtige Grand Prix in Duitsland. Waar het team veel te verduren kreeg zoals slechte pitstoppen en beide coureurs de finish niet haalden en buiten de punten vielen. Dat zijn wij niet gewend van een team zoals Mercedes.

Drive to Survive seizoen 2 zal te zien zijn op vrijdag 28 februari op Netflix.

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden