Smedley: ‘2020 wellicht nog slechter jaar voor Williams’

(c) Williams F1 Racing

Rob Smedley is bang dat het lek misschien nog niet boven is bij zijn voormalig werkgever Williams. Het ex-hoofd van de performance-afdeling sluit dan ook niet uit dat de renstal afstormt op een nog slechter jaar in de Formule 1.

Williams beleefde afgelopen kampioenschap hun minst succesvolle seizoen ooit in de koningsklasse van de autosport en deed vrijwel voor spek en bonen mee. Het is dat Robert Kubica nog één schamel puntje wist te bemachtigen, maar dat was dan ook het enige lichtpuntje voor dit ooit zo oppermachtige team. De vraag is of het team uit Grove dit seizoen de weg naar boven weer weet te vinden.

“Er heerst altijd een bepaalde filosofie dat dingen niet slechter kunnen gaan,” aldus Smedley tegenover Reuters. “Ik heb al wat jaartjes meegelopen in de autosport, met name in de Formule 1, en de realiteit is dat het slechter kan gaan dan dit. We hebben het er nu namelijk over dat het niet slechter kan gaan dan in 2019, maar dat zeiden we ook over 2018, en over 2017. De realiteit is dus dat het in 2020 nog slechter kan gaan.”

Smedley verliet Williams in 2018 en weet als geen ander hoe trots het team is dat ze nog een echte onafhankelijke constructeur zijn. “Je kunt wel op hartstochtelijke wijze onafhankelijk willen zijn, maar je hebt wel een budget nodig om dit voor elkaar te krijgen,” sprak hij. “Als buitenstaander kan ik hierop hopen, maar toen ik nog onderdeel uitmaakte van het team verlangde ik naar meer dan hoop.”

“Het is een tragisch geval. Ik ben niet van de generatie die niet weet wanneer Williams voor het laatst een wereldtitel won. Deze aftakeling is echt hartverscheurend om te zien als Formule 1-fan,” besloot Smedley.

Jouw reactie