Hoe presteerden de coureurs van 2019? Deel 11: Sergio Perez

(c) Racing Point F1

Na een veelbewogen Formule 1-seizoen, blikt Grand Prix Radio terug op alle coureurs die het afgelopen jaar aan de races hebben meegedaan. Welke coureur heeft een topseizoen achter de rug en wie viel tegen? We blikken terug in de omgekeerde volgorde van het wereldkampioenschap. Vandaag: Sergio Perez.

Als er iemand heeft bewezen dat hij in staat is om een halve kans om te zetten in een hele podiumplaats, is het Sergio Perez wel. Maar liefst acht keer wist de Mexicaan zich in het verleden naar het podium te rijden en alle acht bezoekjes aan het ereschavot waren te danken aan een geweldige dosis opportunisme en het verzilveren van buitengewoon zeldzame kansen. Het is daarom opvallend dat Perez die kansen in 2019 niet wist te benutten, al kan rustig gesteld worden dat de teamleider van Racing Point opnieuw een degelijk jaar achter de rug heeft.

(c) Racing PointPerez had het dit jaar makkelijker met zijn teamgenoot dan in 2018. Lance Stroll bleek bepaald niet over dezelfde capaciteiten te beschikken als Esteban Ocon en dus had Perez het rijk goeddeels voor zichzelf. Twee zesde plaatsen en een knappe reeks puntenfinishes vanaf de Russische Grand Prix tot en met de seizoensafsluiter in Abu Dhabi is gewoon een prima lijstje, waar de bazen van Racing Point tevreden mee mogen zijn. Zijn inhaalactie op Lando Norris in de laatste ronde van de laatste race laat ondertussen zien dat hij ook in de directe duels prima uit de voeten kan.

Sergio Perez gaat niet meer opgepakt worden door een topteam. De tijden dat hij mocht dromen van een gooi naar het wereldkampioenschap zijn, als ze er al ooit waren, echt voorbij. Maar ondertussen manifesteert hij zich keer op keer als een betrouwbare, snelle en kalme coureur, aan wie het team van Racing Point veel te danken heeft. Perez is al sinds 2014 de rots in de branding voor het team en niets wijst erop dat dit snel gaat veranderen.