Pitcrew Red Bull geeft nieuwe dimensie aan bandenwissel

(c) Red Bull Content Pool

De pitcrew van Red Bull Racing wisselde tijdens de Grand Prix van Brazilië de vier banden van Max Verstappen’s RB15 in 1.82 seconden, een nieuw wereldrecord. Het was al de derde keer dit jaar dat het team uit Milton Keynes het record aanscherpte: eerder deed het dat op Silverstone (1.91 sec) en Hockenheim (1.88 sec).

Het begint er op te lijken dat het verbreken van wereldrecords de normaalste zaak van de wereld aan het worden is en dus zocht de crew een nieuwe uitdaging: een pitstop in gewichtloze toestand. Voor die uitdaging ging het team een samenwerking aan met de Russische ruimtevaartorganisatie Roscosmos. Dat stelde een transportvliegtuig ter beschikking waarin het normaal kosmonauten traint. Het resultaat leverde fraaie beelden op: