Offensieve bandenkeuze Red Bull voor Abu Dhabi

(c) Red Bull Content Pool

Voor de laatste Grand Prix van het seizoen in Abu Dhabi op 1 december heeft Red Bull Racing voor een offensievere bandenstrategie gekozen dan concurrenten Ferrari en Mercedes.

Max Verstappen en teamgenoot Alexander Albon krijgen de beschikking over een set zachte banden, drie sets medium en negen sets van de zachtste compound. Daarmee heeft het tweetal een setje zacht meer dan het Mercedes-duo Lewis Hamilton en Valtteri Bottas en de Ferrari-coureurs Sebastian Vettel en Charles Leclerc.

Plek drie in het WK

In de laatste race van het seizoen kan Verstappen zijn derde plaats in het wereldkampioenschap achter kampioen Hamilton en Bottas veiligstellen. Vorig seizoen kwam Verstappen na een ‘kloteronde’ in de kwalificatie en een matige start alsnog als derde over de finish.