McLaren viert uitbundig feest na jarenlange droogte

(c) McLaren F1

Een onverwacht succes voor Carlos Sainz en McLaren gisteren tijdens de Grand Prix van Brazilië. De Spanjaard finishte op Interlagos als vierde, maar werd door de tijdstraf van Lewis Hamilton derde.

Sainz schonk daarmee het eens zo machtige McLaren het eerste podium in ruim vijf jaar en 118 races. Het was tijdens de Grand Prix van Australië van 2014 dat Kevin Magnussen(P2!) en Jenson Button (P3) voor het team uit Woking in de top drie eindigden. Sindsdien behaalde zelfs Fernando Alonso geen podium voor het op één na succesvolste team in de Formule 1.

Twee jaar geleden werd McLaren nog negende en één na laatste in het kampioenschap voor constructeurs. Door de derde plaats is McLaren nu zeker van de vierde plaats in de titelstrijd, achter Mercedes, Ferrari en Red Bull.