Binotto belooft stevig gesprek met Vettel en Leclerc

(c) Scuderia Ferrari

Bij Ferrari stonden gisteren na afloop van de Braziliaanse Grand Prix de blikken op onweer. De Scuderia was aardig op weg om zich te revancheren voor een verloren (Vettel DNF, Leclerc P4) weekend in de Verenigde Staten, maar een aanrijding tussen beide coureurs gooide roet in het eten.

Hoewel bij Leclerc het stoom uit de oren kwam, wilde de Monegask na afloop niet reageren op het incident. Wel feliciteerde hij Pierre Gasly met diens tweede plaats: “Je verdient dit. Je eerste podium is altijd speciaal en we droomden allebei van dat moment toen we nog tegen elkaar in de karts uitkwamen.”

Vettel keek wel terug op het incident: “Vanuit mijn positie had ik weinig ruimte aan de rechterkant. Ik had een betere exit uit Bocht 3, dus ik probeerde in te halen, dat is het. Het is natuurlijk jammer voor het team dat we niet finishten, dat moet prioriteit hebben.”

Teambaas Mattia Binotto beloofde zijn coureurs ter verantwoording te roepen: “Ze hadden de vrijheid om tegen elkaar te racen. Het is bijzonder spijtig voor het team dat het zo afloopt. Wanneer twee coureurs crashen dan hebben ze meestal beiden wel een beetje schuld, ik ga daar nu geen oordeel over geven. Maar ik zal een stevig gesprek met ze voeren. Dat doe ik later als de gemoederen wat bedaard zijn.”