Max Verstappen: ‘Het was een fantastisch weekend’

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen boekte vandaag zijn achtste overwinning in de Formule 1. De Nederlander was in een bizarre Grand Prix van Brazilië de moedigste en de snelste. Pierre Gasly ging als tweede over de finishlijn en Lewis Hamilton is voorlopig derde.

Verstappen leverde op het Autodromo Jose Carlos Pace een episch gevecht met de regerend wereldkampioen. De Engelsman zat de Nederlander al direct vanaf de start na op de huid en wist hem tot twee keer toe via een goed geplande pitstop voorbij te gaan. De sleutel zat ‘m volgens Verstappen in de reactie van zijn team op die bandenwissels: “Lewis was ontzettend snel, dus ik moest gas blijven geven. Ik heb hem na de pitstops twee keer moeten inhalen en pas in de slotfase kon ik controleren. Het was een fantastisch weekend”, aldus Verstappen direct na afloop van de race tegen F1TV.

Teambaas Christian Horner noemde de overwinning gerechtigheid voor de uitvalbeurt van Verstappen vorig jaar. De Nederlander lag toen ook op de eerste plaats, maar werd door Esteban Ocon van de baan gereden: “Dit is gerechtigheid voor vorig seizoen. Max was snel op de stukken waar het moest. Hij reed een briljante race.”

Verstappen schuift door de uitslag op naar de derde plaats in het kampioenschap. Met zijn achtste overwinning in de Formule 1 (2016: Spanje. 2017: Maleisië, Mexico. 2018: Oostenrijk, Mexico. 2019: Oostenrijk, Duitsland, Brazilië) schaart hij zich op de eeuwige ranglijst naast Jacky Ickx en Denny Hulme die beiden ook acht keer wisten te winnen.