AP-2272SP8CW2111_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen start de Grand Prix van Brazilië vanaf poleposition. De Nederlander domineerde de kwalificatie en was in elke sessie de snelste.

Q1

Max Verstappen opende de kwalificatie als snelste. De Nederlander zette een 1.08.242 op de klokken. Achter de Red Bull-coureur zette Charles Leclerc de tweede tijd neer. De Monegask gebruikte hier wel drie snelle ronden voor. Alexander Albon reed een prima Q1 en was slechts twee tienden van een seconde langzamer dan Verstappen en eindigde de sessie als derde. Hij was sneller dan Valtteri Bottas, Sebastian Vettel en Lewis Hamilton. Het verschil was echter erg klein, want Hamilton was met zijn zesde tijd slechts een tiende langzamer dan Albon.

Carlos Sainz kon door problemen met de motor geen tijd neerzetten en was dus een van de afvallers in Q1. In de achterhoede waren ook Robert Kubica, George Russell, Lance Stroll en Daniil Kvyat niet snel genoeg om door te gaan naar het tweede deel van de kwalificatie.

Q2

Ook in het tweede deel van de kwalificatie was Verstappen de snelste. De Nederlander reed een 1.07.503. Hij was met deze tijd bijna vier tienden sneller dan Leclerc. De Ferrari-coureur reed echter wel als enige op de medium band. Vettel klokte in Q2 de derde tijd en was nipt sneller dan Hamilton, Albon en Bottas.

Daniel Ricciardo, Nico Hulkenberg, Sergio Perez, Lando Norris en Antonio Giovinazzi sneuvelden in Q2.

Q3

Verstappen was in het laatste deel van de kwalificatie in de eerste run weer de snelste. De Nederlander was met een 1.07.623 een fractie sneller dan Vettel. Hij had slechts een marge van 0.008 seconde. Vettel was op zijn beurt ook maar net sneller dan Leclerc. Achter de beide Ferrari’s stonden Hamilton en Bottas. De Mercedes-coureurs waren twee tienden langzamer dan de tijd van Verstappen.

De tweede run zorgde niet voor veel verschuivingen in de stand. Verstappen verbeterde zijn tijd en sloeg een niet te overbruggen gat naar de concurrentie. Vettel volgde op een tienden op de tweede plaats en Hamilton pakte P3.

Uitslag kwalificatie:

kwalibrazilie-700x394
(c) Formula1.com

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden