Max Verstappen: ‘De auto vloog over het circuit’

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Brazilië zijn tweede poleposition uit zijn carrière gepakt. Op het circuit van Interlagos domineerde hij de kwalificatie.

Na de sessie was Verstappen erg blij. “Vooral Q2 was heel goed. De auto voelde echt goed. Vanaf Q1 vloog de auto over het circuit. Q3 was ook wel goed, maar de baan werd iets warmer. Ik kreeg daardoor iets meer overstuur. De hele kwalificatie was gewoon heel sterk”, laat Verstappen weten voor de camera van Ziggo Sport.

De Red Bull-coureur reed echter geen perfecte kwalificatie. “Tijdens de kwalificatie veranderde de temperatuur van de baan en we moesten wat aanpassen. Ik probeerde in mijn eerste ronde in Q3 een andere lijn, maar daardoor ging ik iets buiten de baan. Ondanks dat hadden we de snelste tijd. Toen wist ik dat het goed ging komen.”

Over de race was Verstappen kort. “We moeten zorgen dat de banden heel blijven. Nu wil ik het ook afmaken.”