Vier interessante gevechten in Brazilië (en Abu Dhabi)

(c) Pirelli

Met de beide wereldtitels vergeven en nog twee races te gaan lijkt het er op dat het 2019 Formule 1-seizoen als een nachtkaars uitgaat, maar niets is minder waar. Er is nog een aantal zaken die de Grands Prix van Brazilië Abu Dhabi interessant maakt:

Het gevecht bij de coureurs om de derde plaats

Lewis Hamilton en Valtteri Bottas zijn niet meer in te halen als nummers één en twee, maar wie wordt er derde in het coureurskampioenschap? Met nog maximaal 50 punten te veroveren en kleine onderlinge verschillen, is de strijd tussen Charles Leclerc, Max Verstappen en Sebastian Vettel nog helemaal open. Zeker nu Leclerc in Brazilië een gridstraf krijgt.

3 Charles Leclerc (Ferrari) 249 punten
4 Max Verstappen (Red Bull) 235 punten
5 Sebastian Vettel (Ferrari) 230 punten

The best of the rest

De top-vijf bij de coureurs is duidelijk, maar wie wordt er achter Hamilton, Bottas, Verstappen, Leclerc en Vettel the best of the rest? Momenteel heeft Alexander Albon in de Red Bull de beste papieren, maar Carlos Sainz en Pierre Gasly zijn niet ver weg:

6 Alex Albon (Red Bull) 84 punten
7 Carlos Sainz (McLaren) 80 punten
8 Pierre Gasly (Toro Rosso) 77 punten

Racing Point of Toro Rosso?

De Pink Panthers staan zesde in het constructeurskampioenschap met 65 punten en hebben slechts één punt meer dan de Scuderia uit Faenza. Wie gaat er met de eer strijken? En kan één van beide teams wellicht Renault nog achterhalen? De Franse stal heeft 83 punten.

4 McLaren 121 punten
5 Renault 83 punten
6 Racing Point 65 punten
7 Toro Rosso 64 punten

Alfa Romeo vs Haas F1

Ook interessant is de strijd tussen beide Ferrari-klantenteams. Alfe Romeo en Haas zijn de laatste tijd hopeloos uit vorm: wie wordt achtste?

8 Alfa Romeo 35 punten
9 Haas F1 28 punten
10 Williams 1 punt