Lewis Hamilton ziet op tegen contractonderhandelingen

(c) Mercedes AMG F1

De kersverse wereldkampioen Lewis Hamilton heeft maar weinig trek in de onderhandelingen met Mercedes over een nieuwe verbintenis. Het huidige contract van de 34-jarige Engelsman loopt eind volgend jaar af en hoewel verlenging een abc’tje lijkt, maakt Hamilton zich toch een beetje zorgen:

“Ik heb dit contract nog maar net afgerond en nu moet ik al weer praten over een potentieel nieuw contract. Frustrerend, want het is altijd een stressmoment: je moet een kamer in en een vriendelijk, maar intens gesprek voeren over voorwaarden en al dat soort dingen.”

Een opmerkelijke uitspraak gezien het cv dat Hamilton kan tonen: “Het is gewoon de confrontatie, toch? Je wilt toch weten wat je er uit kunt slepen: hoe je dingen beter kunt doen, zaken die je moet veranderen. Het is wat beangstigend wanneer je bedenkt dat het er aan zit te komen, want je hebt het toch over het vastleggen van je leven voor de komende jaren. Maar aan de andere kant, het is prettig te weten dat je gewild bent.”

Een van de factoren die een rol zullen spelen bij de onderhandelingen, is de rol van teambaas van Toto Wolff. De vraag is hoe lang de Oostenrijker nog door gaat bij Mercedes. Hij is eerder dit jaar al gelinkt aan een rol bij de Formule 1-organisatie: “Natuurlijk wil ik niet dat hij weggaat, maar uiteindelijk is dat zijn keuze,” aldus Hamilton die verwacht dat er volgend seizoen veel transfers zullen plaatsvinden.