Hamilton: ‘Veel coureurs gaan van team wisselen’

(c) Mercedes AMG F1

Lewis Hamilton verwacht een stoelendans in de Formule 1. De kersverse wereldkampioen denkt dat voor het seizoen 2021 veel coureurs van team gaan wisselen.

Bij veel teams lopen de contracten van de coureurs eind volgend jaar af. “Komend jaar gaan we veel rijders zien wisselen van team. Er is op de achtergrond al veel gaande. Iedere coureur praat wel met een aantal teams”, laat Hamilton aan Telegraaf.nl weten.

Ook bij de topteams Mercedes (Hamilton en Valtteri Bottas), Red Bull Racing (Max Verstappen en Alexander Albon) en Ferrari (Sebastian Vettel) lopen de meeste contracten tot eind 2020. Alleen Charles Leclerc beschikt over een contract dat na 2020 nog doorloopt. De 22-jarige Monegask ligt tot eind 2022 vast bij Ferrari.