Toekomst Mercedes in de Formule 1 ‘geen zekerheid’

(c) Mercedes AMG F1

Het is nog lang niet zeker dat Mercedes ook na 2020 actief zal blijven in de Formule 1. Dat zegt teambaas Toto Wolff tegen Motorsport.com. De Zilverpijlen rijgen sinds 2014 de successen aaneen. Enkele weken geleden werd de stal voor de zesde maal op rij wereldkampioen bij de constructeurs. Lewis Hamilton voegde daar tien dagen geleden de titel voor coureurs aan toe.

Ondanks alle successen is het nog helemaal niet zeker dat het team ook na komend seizoen doorgaat. De aangekondigde reglementswijzigingen zijn een prima moment voor evaluatie, aldus Wolff: “Alles wijst er op dat we blijven, maar dat is geen zekerheid. We zitten midden in de gesprekken over een nieuw Concorde Agreement. In samenspraak daarmee – en ook los daarvan – praten we over de toekomst van de auto in het algemeen en de invloed op de sport: in welke richting ontwikkelt zich de automobielindustrie? Blijft de Formule 1 relevant als entertainment- en technologieplatform? Willen we als merk voor de langere termijn actief blijven op dit toneel?”

Volgens Wolff zijn er twee scenario’s mogelijk: “Er is het Ferrari-model dat zegt: ‘we blijven dit altijd doen. We bouwen raceauto’s en we bouwen straatauto’s.’ Het andere model zegt: ‘we hebben een mooie tijd gehad. We hebben niets meer te bewijzen, we gaan wat anders doen.’ Bieden scenario’s zijn mogelijk.”

Mogelijk richt Mercedes zijn pijlen op de Formule E. De Duitse autofabrikant heeft dit seizoen – dat volgende week begint – voor het eerst een eigen team ingeschreven.