Wereldkampioen Hamilton gaat niet achterover leunen

(c) Mercedes AMG F1

Lewis Hamilton werd acht dagen geleden voor de zesde keer gekroond tot wereldkampioen Formule 1 en zou het de laatste twee races van dit seizoen dus rustig aan kunnen doen, maar daar heeft de Engelsman geen trek in.

Hamilton werd in Austin tweede achter Valtteri Bottas die al zeker is van de tweede plaats in het kampioenschap. De wereldkampioen hoeft uit collegiaal oogpunt dus geen gas terug te nemen om zo de Fin aan extra punten te helpen. Bovendien heeft Hamilton nog wat te bewijzen: “Ik ben gewoon te competitief. Ik denk dus ‘oké we hebben nog twee races te gaan. Wat kan ik beter doen, hoe kan ik mijn kwalificatie verbeteren? Ik heb nog twee mogelijkheden om pole position te pakken. Wat ga ik doen om er net zo’n ronde uit te persen als bijvoorbeeld vorig jaar in Singapore?’ Ik ben altijd bezig mezelf te verbeteren”, aldus de 34-jarige coureur tegen Crash.net. De laatste pole van Hamilton dateert al weer van juli dit jaar tijdens de Grand Prix van Duitsland.