Toto Wolff: ‘Het zou om een ernstige overtreding gaan’

(c) Mercedes AMG F1

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft zijn mening gegeven over de technische richtlijn waarmee de FIA afgelopen weekend duidelijkheid heeft verschaft over het systeem dat de brandstoftoevoer regelt. Hij zegt dat, als iemand deed wat de technische richtlijn verduidelijkte, het een geval van vals spelen genoemd kan worden.

De FIA reageerde tijdens de Grand Prix van Amerika op een vraag van Red Bull Racing over de brandstoftoevoer. Het Oostenrijkse team legde een systeem voor waarmee het mogelijk is om meer brandstof in de motor te injecteren dan volgens de regels is toegestaan. “Als iemand deed wat de technische richtlijn verduidelijkte, dan zou het een kwestie van vals spelen zijn geweest. De manier waarop de technische richtlijn werd geformuleerd maakte duidelijk dat het om een ernstige overtreding zou gaan, dus er wordt niet eens gesproken over een grijs gebied”, laat Wolff aan Motorsport.com weten.

Wolff ging ook in op de prestaties van Ferrari tijdens het weekend op het Circuit of the Americas. “We hadden een discussie over de gegevens van de race. De data van de gemeten snelheden zagen er heel anders uit dan in de laatste paar races, maar of dat nu te maken heeft met de technische richtlijn of met een andere kwestie weet ik niet. We kunnen natuurlijk niet over de schouder van Ferrari meekijken wat ze aan het doen zijn.”