Williams maakt geen haast met opvolging Kubica

(c) Williams Racing

Williams heeft geen haast om de line up voor 2021 bekend te maken. Het team uit Grove neemt pas na de Grand Prix van Abu Dhabi een besluit over de opvolger van Robert Kubica.

Het team kondigde eerder dit jaar aan dat de terugkeer van de Pool in de Formule 1 beperkt blijft tot één jaar. Aangezien George Russell een doorlopend contract heeft bij Williams, is er volgend jaar één stoeltje vrij. Algemeen wordt er van uit gegaan dat het zitje naar testcoureur Nicholas Latifi gaat. De Canadees reed dit seizoen al enkele vrije trainingen en zijn vader zou een flinke zak geld meenemen en dat kan het armlastige Williams goed gebruiken.

Toch is de keuze voor Latifi niet zomaar gemaakt, aldus teambaas Claire Williams tegenover Speedweek: We zijn een en ander aan het afwegen. We hebben een paar kandidaten op onze lijst waarmee we in gesprek zijn en die we beoordelen. We nemen de tijd om er over na te denken en er zeker van te zijn dat we de goede keuze voor 2020 maken.”

Voor Nico Hülkenberg zou een terugkeer naar zijn voormalig werkgever een laatste strohalm zijn.