2020 duurste jaar in Formule 1 voorspelt Horner

(c) Red Bull Content Pool

Volgend jaar wordt het duurste jaar ooit in de Formule 1. Dat zegt Christian Horner. De teambaas van Red Bull Racing verwacht dat in 2020, het jaar voordat de nieuwe reglementen en het budgetplafond worden geïntroduceerd, de uitgaven in de koningsklasse van de autosport zullen toenemen.

“We zijn dan allemaal bezig met twee type auto’s door die veranderde regelgeving”, zegt Horner in De Telegraaf. “Nu wordt 2020 een heel duur en druk jaar, zowel op- als naast de baan. Ik blijf erbij dat het beter was geweest om eerst het budgetplafond te introduceren en pas een jaar later de regels wat de auto’s betreft.”

Spanning in 2020

Toch verwacht Horner in 2020 een spannende strijd tussen drie teams. “We boeken vooruitgang, zowel op het gebied van het chassis als de motor. Dat is bemoedigend”, zegt Horner. “Mercedes blijft het richtpunt. Het is wel ironisch dat we mogelijk een jaar ingaan met de spannendste strijd tussen drie teams en dat dan het seizoen erop alles gaat veranderen.”

Jouw reactie