Lewis Hamilton nog niet klaar: ‘bouw aan een meesterwerk’

(c) Mercedes AMG F1

Lewis Hamilton mag zich sinds gisteravond zesvoudig wereldkampioen Formule 1 noemen. De veelvraat stond sinds zijn entree in de sport in 2007 248 keer aan de start van een F1-race, won er 83 en bereikte in 150 wedstrijden het podium. De eerste titel van de Engelsman dateert van 2008, terwijl hij ook in 2014, 2015, 2017 en 2018 de beste was.

Wie denkt dat de 34-jarige Hamilton het op zijn ‘oude dag’ rustig aan gaat doen komt bedrogen uit. De Mercedes-coureur is nog even hongerig als altijd: “Ik bouw aan een meesterwerk en ik heb het nog niet af. Het vergt tijd om een ambacht onder de knie te krijgen en hoewel ik denk dat ik er bijna ben, moet ik nog beter worden. Er moeten nog wat stukjes aan de puzzel worden toegevoegd.”

Hamilton draagt zijn titel op aan Niki Lauda, de drievoudig oud-wereldkampioen en adviseur van Mercedes die dit jaar overleed. In een lange post op Instagram bedankt Hamilton de Oostenrijkse legende: “Dit seizoen is voor Niki Lauda, mijn ongelooflijke vriend en mentor die we dit jaar hebben verloren. Die heeft bewezen dat moed en doorzettingsvermogen hand in hand gaan. Deze is voor jou Niki, ik zal zorgen dat je trots op me kunt blijven.”

Andersom was er vandaag op de sociale media ook veel waardering voor Hamilton. Zo kreeg hij de felicitaties en complimenten van Red Bull, Ferrari, Williams en Alfa Romeo:

En natuurlijk waren ook talloze (oud-)collega’s blij voor de zesvoudig wereldkampioen:

De leukste gelukwensen kwamen echter op naam van twee helden op twee wielen: