Ferrari not amused met uitspraken Verstappen

(c) Scuderia Ferrari

Bij Ferrari is teleurgesteld gereageerd op de uitlatingen van Max Verstappen na afloop van de Grand van de Verenigde Staten. De Nederlander werd in die race derde achter beide Mercedessen, terwijl Ferrari het tempo niet kon volgen. Volgens Verstappen niet verrassend, omdat Ferrari gestopt zou zijn met vals spelen.

Verstappen doelde op de geruchten dat Ferrari met de motoren zou sjoemelen om er meer vermogen uit te halen. Dat vermogen hadden de SF90’s gisteren duidelijk niet.

De opmerking van de Nederlander is niet in goede aarde gevallen bij Leclerc: “Het is een grote grap. Hij is geen onderdeel van ons team, dus hij weet niet wat wij aan het doen zijn. Hij weet er niets van.”

Ook teambaas Mattia Binotto was not amused: “Ik heb dit weekend heel veel gelezen. Ik vind deze uitlatingen teleurstellend. We zaten gisteren met Vettel dicht bij pole en het was duidelijk dat Leclerc ’s ochtends problemen had en dus met een oudere motor moest rijden. Deze uitspraken zijn compleet verkeerd en niet goed voor de sport.”