Teambaas Ferrari vindt twijfels van andere teams ‘jammer’

(c) Scuderia Ferrari

Ferrari-teambaas Mattia Binotto vindt het ‘jammer’ dat andere teams de legaliteit van de krachtbron achter in de SF90 in twijfel trekken. De motor van de Italiaanse stal is dit jaar verreweg de sterkste van alle motoren en dat heeft geleid tot verdachtmakingen in de paddock.

Hoewel een officieel protest nog is uitgebleven, heeft een aantal teams de FIA gevraagd of de intercooler van de Ferrari 064 1.6 V6t-krachtbron wel legaal is. Binotto houdt in gesprek met Motorsport.com vol dat de krachtbron wel degelijk legaal is: “Ten eerste, alle Formule 1-teams werken enorm hard om een competitief voordeel te krijgen. Wij hebben er erg hard aan gewerkt om ons pakket – dat bij de introductie van de nieuwe regels in 2014 niet het beste was – te verbeteren. Als we nu vooraan staan moeten we daar gewoon trots op zijn. Sommige concurrenten hadden in het verleden een voordeel en daar hoorde je toen niemand over. Het enige dat wij als Ferrari hebben gedaan is veel moeite steken in het verbeteren van de motor.”

Dat andere teams bij de FIA zijn gaan klagen vindt Binotto geen probleem: “De FIA kijkt continu naar de telemetrie, ze controleren altijd of een krachtbron aan de regels voldoet. Ze inspecteren steeds weer opnieuw, zoals ze elk jaar en elke race doen.”