Sebastian Vettel verlost van zwaard van Damocles

(c) Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel kan komend weekend tijdens de Grand Prix van Mexico wat vrijer rijden. De Duitser hing de afgelopen races een schorsing van de FIA boven het hoofd omdat hij al negen strafpunten achter zijn naam had staan, terwijl bij twaalf strafpunten er automatisch een schorsing volgt.

Komend weekend vervallen er echter twee punten op de licentie van de Duitser en dus kan hij wat opgeluchter ademhalen. De strafpunten worden door de wedstrijdleiding uitgedeeld voor het overtreden van het wedstrijdreglement, met een maximum van drie voor een zware overtreding.

Die maximumstraf kreeg Vettel na zijn spin en roekeloze terugkeer op de baan tijdens de Grand Prix van Italië. Door die straf kwam de Duitser op negen punten en dus in de gevarenzone. De strafpunten vervallen echter automatisch na één jaar. Voor Vettel betekent dit dat hij dit weekend twee strafpunten van een jaar geleden van zijn licentie mag afstrepen en er nog maar zeven achter zijn naam heeft.