Max Verstappen: ‘We hebben ons goed hersteld’

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen kijkt voorzichtig optimistisch terug op de eerste twee vrije trainingen voor de Grand Prix van Japan. De Nederlandse Red Bull-coureur was in de eerste sessie vijfde, ruim 1,3 seconde verwijderd van de top van het veld, maar in VT2 zat hij er goed bij met een derde plaats achter beide Mercedessen en een verschil van slechts een paar tienden.

“De eerste vrije training was niet best, maar tijdens de tweede vrije training zijn we met stappen vooruit gegaan. Dat ziet er goed uit, maar Mercedes is erg snel en wij hebben nog wat meer werk te doen. Maar we hebben ons goed hersteld”, aldus de Nederlander op zijn eigen site.

Dat werk zal dan in de kwalificatie moeten gebeuren. In verband met tyfoon Hagibis heeft de FIA besloten om de derde trainingssessie op zaterdag te schrappen en de kwalificatie te verplaatsen naar de vroege zondagochtend. Mocht die kwalificatie niet kunnen doorgaan dan geldt de uitslag van de tweede vrije training als startopstelling. Verstappen vertrekt dan dus als derde.