McLaren: ‘Ferrari-motor was geen optie’

(c) McLaren F1

McLaren rijdt vanaf 2021 weer met de motoren van Mercedes. Voor het team uit Woking was de terugkeer naar de Duitse krachtbron een logische keuze.

McLaren keert weer terug naar het merk waarmee het in 2008 voor het laatst de wereldtitel binnen wist te halen. Een samenwerking met Ferrari was volgens Zak Brown geen optie. “In de Formule 1 moet je naar een langere periode kijken. Natuurlijk is de Ferrari-motor extreem sterk op het moment, maar wat betreft de toewijding van Mercedes-Benz en waar ze zijn geweest, als raceteam, hebben we een geweldige maatstaf. Wij hebben Ferrari niet overwogen en ik denk ook dat het een regelrechte clash van onze merken is op de markt voor personenwagens”, laat hij aan Motorsport.com weten.

Ook het ontwikkelen van een eigen krachtbron werd door McLaren niet overwogen. “Je moet een veel grotere fabrikant zijn om dit soort kosten te kunnen verantwoorden. Voor Mercedes, Renault of Honda is het wel degelijk logisch, maar voor McLaren dat minder wagens verkoopt is dat niet het geval.”