Mercedes ontslaat werknemers wegens discriminatie

(c) Mercedes AMG F1

Vier medewerkers van het Mercedes Formule 1-team zijn in augustus op staande voet ontslagen nadat zij zich op het hoofdkantoor in Brackley schuldig hadden gemaakt aan discriminatie.

De vier zouden volgens Engelse media jarenlang een islamitische collega op racistische wijze hebben gepest. Mercedes laat weten dat het een intern onderzoek heeft uitgevoerd en dat het viertal is ontslagen op basis van ‘het overtreden van de regels rondom diversiteit en gelijkwaardigheid.’ Het team wil niet in detail treden, maar neemt uiteraard afstand van het kwartet: “We veroordelen dit soort gedrag in de strengste bewoordingen en hebben onmiddellijk ingegrepen. We waarderen de diversiteit van onze medewerkers. Het is een bron van kracht voor ons team.”