Max Verstappen kritisch na vierde tijd in kwalificatie

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen start de Grand Prix van Rusland morgen vanaf P9. De Nederlander kwalificeerde zich vandaag op de Sochi Autodrom als vierde, maar moet vijf plaatsen naar achteren vanwege een motorwissel.

De Nederlandse Red Bull-coureur zat er tijdens de vrije trainingen goed bij en leek een outsider voor de pole position. Maar in de beslissende fase van de kwalificatie kon Verstappen geen potten breken. Tegenover Ziggo Sport was hij kritisch, op zichzelf en op zijn team: “Er zit niet meer in. We verliezen veel te veel op het rechte stuk en in de laatste sector waren we dit keer niet top.” Dat laatste had mede te maken met de weersomstandigheden, aldus Verstappen: “Het begon wat harder te waaien in de kwalificatie en dat geeft ons gewoon wat meer problemen. We hebben daardoor gewoon een slechtere achterkant.”

Verstappen vertrekt dus vanaf de negende plaats en richt op een top vijf klassering: “Ik denk dat als we gewoon terug naar een vierde, vijfde plek kunnen rijden dan doen we het gewoon goed.”