Ho-Pin Tung: ‘Verstappen outsider voor het podium’

Foto: Red Bull Content Pool

Na de mooie plaatjes van de nachtrace in Singapore is het Olympisch park van Sotsji het decor van de komende race, de Grand Prix van Rusland. ”Na de spectaculaire race in Singapore met alle glitter and glamour is Sotsji een hele andere setting. Het is wel weer een soort stratencircuit met overal muren, maar wel met veel meer uitloop dan in Singapore”, laat onze analist Ho-Pin Tung weten.

Na de overwinningen in Spa, Monza en Singapore is voor veel volgers Ferrari de topfavoriet voor de komende races. Tung denkt daar echter anders over: “Het circuit heeft veel lange rechte stukken en dat zal Ferrari als muziek in de oren klinken. Ze zijn veruit de snelste op de rechte stukken en dus de favoriet, maar ik ben daar niet helemaal zeker van. Natuurlijk hadden ze updates op hun hun auto in Singapore maar om dusdanig veel snelheid te vinden in de auto praat je over tientallen punten meer downforce in de windtunnel. En dat is iets wat eigenlijk niet mogelijk is. Het lijkt erop dat Ferrari bij hoge temperaturen de banden goed kan laten werken. En in Singapore was het bloedheet. Vergeet daarbij niet dat Mercedes bij hoge temperaturen juist niet goed is. Zij hebben dan wat koelingsproblemen met hun motor. Het wordt een spannend gevecht tussen Mercedes en Ferrari.”

Tung ziet Red Bull en Max Verstappen niet kunnen meestrijden om de overwinning: “Max zal minder uitkijken naar Sotsji door de lay-out van het circuit. Deze past minder goed bij Red Bull. Toch denk ik dat hij een outsider is voor het podium.”

De complete analyse van Ho-pin Tung is te beluisteren op Grand Prix Radio.